Maak kennis met ons team


Tim Stoop

Directeur en systeembeheerder

Tim is verantwoordelijk voor de algemene en financiële zaken. Hij is betrokken bij alles wat speelt, en voelt zich verantwoordelijk voor alles wat binnen Kumina gebeurd. Hij is zeer geïnteresseerd in het automatiseren van terugkerende taken en processen, zoals deployment van set-ups en kwaliteitscontrole.

“Tijdens de twintig jaar dat ik in deze branche werkzaam ben, heb ik veel veranderingen voorbij zien komen. Het is en blijft interessant en uitdagend om hier deel van uit te maken en steeds opnieuw onze eigen services en de services van onze klanten te verbeteren door nieuwe werkwijzen te implementeren. Nu de IT wereld steeds meer container technologie toepast, zie ik veel grote voordelen ten opzichte van hoe men eerder met hardware- en netwerk complexiteiten omging. Ik ben ook erg enthousiast over Kubernetes en de vele interessante mogelijkheden die het ons en onze klanten biedt. Kubernetes sluit perfect aan op onze wens om zoveel mogelijk te automatiseren en op onze eis om alleen oplossingen van hoge kwaliteit te leveren. Om de kwaliteit van ons team te waarborgen streef ik er altijd naar om medewerkers te vinden die evenveel passie en toewijding voelen als ikzelf. Door iedere medewerker de vrijheid te geven om hun eigen expertise uit te breiden, heeft iedereen de ruimte om zich te concentreren op wat ze het liefst doen. Dat is wat ons team zo sterk maakt.”


Rutger Spiertz

Tactisch systeembeheerder

Rutger is een systeembeheerder die zich voornamelijk richt op de verbetering van interne processen. Hiernaast neemt hij een groot deel van het tactische onderhoud voor zijn rekening. Monitoring en trend analyses zijn aspecten van het vak die hij erg interessant vindt naast het automatiseren van terugkerende taken.

“Ik werk sinds 2010 bij Kumina. De afgelopen jaren waren mijn taken erg divers, van het bouwen van set-ups voor nieuwe klanten, tot verschillende interne projecten. Het verbeteren en optimaliseren van interne processen vind ik het meest interessant. Wat mij persoonlijk trots maakt op Kumina, is dat we problemen altijd oplossen door de oorzaak te elimineren, in plaats van alleen aan symptoombestrijding te doen. In mijn vrije tijd, kunt u me net als de meeste van mijn collega's vaak achter de computer vinden, maar ik sport ook graag. Ik beoefen Roller Derby, en ben regelmatig scheidsrechter. Ik ben van plan dit te blijven doen, en hier hopelijk net zo ervaren in te worden als in Linux”


Natasja Kranendonk

Systeembeheerder

Natasja werkt sinds 2012 bij Kumina. Hiervoor werkte ze voor verschillende telecommunicatie-bedrijven, waar ze samen met haar collega's verantwoordelijk was voor de centrale controlekamer. Dankzij deze technische achtergrond past ze perfect bij het team. Ze werkt voornamelijk als systeembeheerder, maar ondersteunt hiernaast ook in administratieve taken.

“Werken bij Kumina was een erg welkome afwisseling voor mij. Hiervoor werkte ik voor één van de grootste telecombedrijven van Nederland, met een bijbehorende mate van bureaucratie. Bij Kumina is dit helemaal niet het geval, niet ten opzichte van het team onder elkaar, noch naar klanten. We proberen altijd zo duidelijk en transparant mogelijk te zijn, en houden altijd rekening met het menselijke aspect van ons werk, zodat geen enkele klant zich ooit slechts een nummer zal voelen. Het werken in kleine teams is soms pittig gezien niemand van ons ooit een blad voor de mond neemt, maar dit houd ons juist ook scherp. In tegenstelling tot sommige van mijn collega's besteed ik buiten werktijd weinig tijd achter de computer. In mijn vrije tijd focus ik me op het trainen en berijden van Ijslandse paarden op wedstrijdniveau. De frisse lucht en het werken met deze dieren maakt mijn hoofd leeg en verbetert mijn focus.


Adrian van Dongen

Systeembeheerder

Adrian is een ICT-specialist met een grote passie voor techniek en muziek, en een uitzondering in de IT: hij draait niet op cafeïne. Hij richt zich binnen Kumina voornamelijk op Kubernetes set-ups en het verbeteren van interne processen, zoals orchestration, provisioning en proces-management.

“In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met allerlei (open source) projecten, variërend van encrypted meshnets, delay tolerant networking tot Raspberry PI clusters. Hiernaast ben ik gek op muziek, hoewel ik zelf geen instrument bespeel. In mijn vrije tijd ben ik dan ook vaak te vinden op concerten en festivals. Kumina heeft een werkomgeving waarin samenwerken centraal staat, wat uiteindelijk weerspiegelt wordt in de kwaliteit van het werk dat we opleveren voor klanten.”


Liam MacGillavry

Systeembeheerder

Liam is een systeembeheerder met een achtergrond in commerciële virtual hosting, datacenters en connectiviteit. Hij is voornamelijk betrokken bij het dagelijkse onderhoud en klant ondersteuning. Hij focust zich hiernaast op Kubernetes, Docker, web hosting en hosting datavisualisatie.

“In mijn vrije tijd sleutel ik aan hardware en software (meestal open source) en stel ik mijn trommelvliezen bloot aan allerlei verschillende muziek genres. Bij Kumina leer, bouw, support en fix ik zaken, en converteer koffie naar bits. Ik werk hier graag vanwege de hoge mate van automatisering en de extreme flexibiliteit. Dit maakt het mogelijk om klanten snel en veilig te bedienen van elegante en stabiele set-ups, terwijl we tegelijkertijd ook maatwerk kunnen leveren. Dit stelt me in staat om me zowel te verdiepen in nieuwe dingen, als de uitdaging uit te gaan om bestaande problemen en bugs op te lossen. De diversiteit aan vaardigheden binnen het team en de platte organisatiestructuur maakt het mogelijk om nieuwe ideeën en theorieën uit te proberen.”


Eef Bauwens

Marketing

Eef is verantwoordelijk voor alle taken rondom marketing, design, de website en HR. Ze heeft een achtergrond als Grafisch Vormgever en Marketing-Communicatie Medewerker.

“Bij Kumina marketing opstarten, binnen een branche die voor mij compleet nieuw was, was een grote uitdaging. In tegenstelling tot mijn collega's heb ik namelijk geen enkele technische achtergrond. Gelukkig houd ik wel van een uitdaging. Bij Kumina heb ik de ruimte om veel verschillende aspecten van het vak uit te oefenen, wat ervoor zorgt dat het werk uitdagend blijft. Er is ook veel ruimte om nieuwe dingen te ontdekken en leren, niet alleen binnen mijn eigen werkveld, maar ook richting het technische aspect. Deze variatie is precies wat ik zo leuk vindt aan mijn functie, in een omgeving waar ik mezelf kan zijn en waar ruimte is om te groeien zal ik mezelf nooit vervelen.”


Bart Vercoulen

Junior Programmeur

Bart is Kumina's junior programmeur. Op dit moment focust hij zich op verschillende Python projecten.

"Toen ik tijdens mijn studie Mechanical Engineering met MATLAB en Python aan de slag ging merkte ik dat programmeren mij erg interesseert. Bij Kumina kan ik mijn kennis als programmeur toepassen en uitbreiden, wat een leuke uitdaging voor mij is. Dankzij Kumina's flexibiliteit kan ik mijn studie prima combineren met deze baan. Wat ik fijn vind aan werken bij Kumina, is het werken in een klein team van professionals, ik kan erg veel leren van dit team. Buiten werktijd besteed ik mijn tijd aan mijn studie, voetballen en het bezoeken van muziek festivals of concerten."


Ed Schouten

Systeembeheerder en Software Ontwikkelaar

In 2011 werkte Ed tijdens zijn studie parttime bij Kumina. Vijf jaar later is hij teruggekomen bij Kumina, in een fulltime functie als software ontwikkelaar en systeembeheerder. Hij is erg geïnteresseerd in cloud/cluster computing, monitoring en het design en de veiligheid van besturingssystemen.

“Tijdens de beginfase van mijn studie werd ik lid van de Unix gebruikersgroep op de universiteit, om de simpele reden dat zij als enige op het terrein wifi aanboden. Deze groep heeft mijn interesse in Open Source software gewekt. Nadat ik een aantal jaar met open source software gewerkt heb, ben ik aan de slag gegaan als FreeBSD ontwikkelaar in 2008, en als LLVM/Clang ontwikkelaar in 2010. Voor mij is Kumina een fijne werkomgeving omdat de open source spirit deel is van ons team.”


Niek Geerts

Systeembeheerder

Niek is betrokken bij het dagelijkse onderhoud en klant ondersteuning, hiernaast richt hij zich voornamelijk op Kubernetes set-ups op verschillende platformen zoals Google Cloud.

“Na een aantal jaar als support engineer gewerkt te hebben werd het tijd voor een nieuwe uitdaging, die ik vond bij Kumina. Waar ik eerder met een homogene infrastructuur werkte, verdiep ik me hier juist in maatwerk set-ups. Dat is een hele uitdaging, maar wel erg interessant. Kumina is voor mij één grote ontdekkingsreis: ik kom veel nieuwe dingen tegen en kan hier ontzettend veel leren. Ik ben erg benieuwd bij welk onderdeel van systeembeheerder mijn grootste passie ligt. Net als veel van mijn collega´s ben ik muziek- en serie liefhebber, maar ik besteed ook graag tijd aan boksen; daar krijg ik altijd weer energie van.”


Sonia Diaz Garcia

Accountmanager

Sonia is verantwoordelijk voor accountbeheer en sales gerelateerde activiteiten bij Kumina.

“Na 10 jaar ervaring als account- en salesmanager in verschillende branches ben ik bij Kumina een nieuwe uitdaging in de IT branche aangegaan. Ik ben een sales gericht persoon die veel waarde hecht aan goede klantrelaties. Bij mijn klanten en collega’s sta ik bekend als een enthousiaste, creatieve ondernemer die met humor, passie en analytisch vermogen haar vak uitvoert. Mijn kracht ligt vooral in het opbouwen van lange termijn relaties waarin de behoefte van mijn klanten en transparantie voorop staan. Naast mijn vakgebied zijn Tennis en Latin dans mijn twee grote passies, in het weekeind vind je mij vaak op de tennisbaan of de dansvloer.”

d