Infrastructuur services en oplossingen

Flexibele cloud-oplossingen voor elke uitdaging

Een stabiele, snelle en veilige IT-infrastructuur is onmisbaar wanneer u uw bedrijf 24/7 met succes wilt laten draaien. U kunt het zich simpelweg niet veroorloven bezoekers of klanten te verliezen vanwege een onbeschikbare of trage website of applicatie. Maar hoe richt u voor uw organisatie nu de beste omgeving in en welke optie helpt u uw bedrijfsdoelen te bereiken? We helpen u graag een juiste keuze te maken.

Kumina is Linux specialist en biedt public cloud, private cloud en hybrid cloud omgevingen aan gebaseerd op traditionele virtualisatie. Bent u nog niet bekend met de verschillende vormen van cloud computing? We hebben voor u de verschillen op een rij gezet, deze vindt u hier. Ons team is ook gespecialiseerd in container-technologie en microservices infrastructuren, gebaseerd op Kubernetes en Docker. Benieuwd naar deze optie? hier vindt u meer informatie.


Cloud Computing: private, public en hybrid cloud

Private Cloud

Wanneer is een private cloud de beste oplossing?

Vormen uw online applicaties, diensten of data de kernactiviteiten van uw bedrijf? Dan is een private-cloud-omgeving waarschijnlijk de beste oplossing voor u. Een private cloud biedt maximale bescherming en de beste garanties voor bedrijfskritische applicaties. Ook de mogelijkheid tot maatwerk is een groot voordeel, zeker voor bedrijven die met verschillende applicaties of schrijftalen werken. In tegenstelling tot de public cloud biedt een private cloud u namelijk de mogelijkheid de gehele infrastructuur aan te passen aan uw applicatie.

Private cloud omgevingen van Kumina: krachtige dedicated servers

Kumina in gespecialiseerd het aanbieden van maatwerkomgevingen. Een private cloud-omgeving bij Kumina bestaat uit krachtige virtuele servers en serverclusters. Deze virtual private servers kunnen volledig aan uw wensen aangepast worden en uw omgeving kan elk moment worden uitgebreid. Onze virtualisatie-oplossingen worden gebouwd met de meest betrouwbare en stabiele hardware en software. Middels het gebruik van aangepaste KVM-configuraties leveren we schaalbare set-ups die een grote mate van controle bieden. Een privécloud-omgeving van Kumina omvat volledig beheer tot aan uw applicatie en onbeperkte support voor een vaste prijs.

» Meer over onze web servers...
» Meer over onze database servers...Public Cloud

Wanneer is een public cloud de beste oplossing?

Wilt u ieder gewenst moment met een druk op de knop omlaag of omhoog schalen? Of heeft uw website of applicatie te maken met seizoensgebonden drukte of een laag aantal bezoekers? Dan is een public cloud waarschijnlijk de beste en meest voordelige oplossing voor u. Bij public cloud omgevingen betaalt u namelijk vaak met een pay-as-you-go prijsmodel.

Managed public cloud services van Kumina

Wij bieden onze managed services aan op verschillende cloud-omgevingen, waaronder Amazone en Google. Zo kunt u profiteren van deze nieuwste technologie, met de garantie dat onze experts ervoor zorgen dat uw data in de cloud 24/7 gemonitord wordt en veilig is. Wilt u een public cloud omgeving? Dan adviseren we u te verdiepen in de mogelijke gevolgen met betrekking tot veiligheid en gegevensbescherming. Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvende informatie en advies over dit onderwerp.Hybrid Cloud

Wanneer is een hybrid cloud de perfecte oplossing?

Een hybrid cloud-omgeving is een flexibele oplossing waarbij een private cloud omgeving gecombineerd wordt met een public cloud omgeving. Zo kunnen we u het beste van beide werelden bieden. Wij richten de omgeving samen met u zo in dat al uw applicaties en processen daar draaien waar ze het beste tot hun recht komen.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend advies? We kijken samen graag met u naar uw uitdaging en helpen u graag de beste keuze te maken.Hardware

Kumina laat u vrij in uw keuze van hardware. U kunt uw eigen hardware gebruiken, kiezen voor de hardware van een derde partij of u kunt hardware via ons huren. Onze hardware bevindt zich in Nederlandse gecertificeerde datacenters en wordt geleverd met reparatie op locatie, Linux Debian en open source software die door ons onderhouden wordt. We hebben verschillende standaard configuraties, maar aangepaste configuraties zijn uiteraard ook mogelijk. Onze specialisten helpen u graag bij het kiezen van de juiste server.Bedrijfscontinuïteit: Uw platform 24/7 bereikbaar

Onze oplossingen zijn altijd maatwerk en worden volledig aangepast aan uw technische wensen en eisen. Onze set-ups zijn altijd gebaseerd op bewezen best practices en omvatten tal van technieken waarmee we uw bedrijfscontinuïteit kunnen waarborgen. Onze experts zijn gespecialiseerd in backups, cloud computing, server clustering, failover, load balancing, caching, redundante set-ups, virtualisatie, test- en ontwikkelingsomgevingen, layered security en meer. Samen met u bepalen we bepalen welke technologieën de best passende oplossing bieden voor uw uitdaging.