Docker logo

Docker Containers

Platformonafhankelijk, efficiënt en extreem flexibel

Containertechnologie is één van de belangrijkste doorbraken op cloudgebied. De technologie kwam in de aandacht toen in 2013 het containerplatform Docker geïntroduceerd werd en heeft sindsdien de IT-wereld veroverd. Developers kunnen met Docker een enorme efficiency-slag slaan en bedrijven stappen dan ook met adembenemende snelheid over op containerapplicaties.

application container

Wat zijn applicatiecontainers?

Simpel gezegd is een container een pakketje met daarin de applicatie plus de libraries, utilities en configuratiefiles (de afhankelijkheden) die de applicatie nodig heeft om te kunnen werken. Meerdere containers kunnen hetzelfde besturingssysteem en dezelfde netwerkaansluiting delen en simpel en consistent uitgerold worden naar verschillende infrastructuuromgevingen. Dit is veel efficiënter, flexibeler en foutbestendiger dan het delen van dependencies of het opzetten van een virtual machine met een eigen besturingssysteem per applicatie.

De grootste voordelen van applicatiecontainers

Platformonafhankelijk

Flexibiliteit en innovatiesnelheid

Met Docker-containers kan uw software consistent in verschillende omgevingen draaien, zolang daar het juiste besturingssysteem aanwezig is. Op uw laptop, in verschillende cloudomgevingen, of rechtstreeks op hardware. Containers kunnen ook simpel en betrouwbaar worden overgezet tussen development, test en productie-omgevingen. Dit maakt het makkelijker en sneller dan ooit om applicaties te ontwikkelen, testen en uitrollen. Bedrijven kunnen snellen innoveren en voorkomen tegelijkertijd dat ze aan één cloudprovider vastzitten.

Minder resources

Kostenbesparing

Containers zijn ontwikkeld om zo compact mogelijk te zijn. Ze kunnen volledig geïsoleerd van andere containers, samen op een veilig manier dezelfde computer resources delen. Door het wegvallen van de overhead van een hypervisor, kunt u veel meer applicaties op dezelfde hardware draaien. Zo kunt u veel besparen op hardware- en datacenterkosten. Door slim te schalen en op ieder moment alleen de containers te draaien die daadwerkelijk nodig zijn, kunt u nog meer kostenbesparing realiseren.

Features

Maar er zijn nog meer features en voordelen aan Docker, zoals versiebeheer en effectievere isolatie. Lees meer over Docker op de officiële Docker website

Adoptie

Bedrijven stappen met adembenemende snelheid over op Docker containers, werp een blik op onze Docker infographic om te ontdekken waarom bedrijven en developers containertechnologie adopteren.

microservices

Microservices en containers

Een perfecte match

Docker heeft nog veel meer voordelen als u het combineert met microservices. In tegenstelling tot bij een monolithische applicatie-architectuur, waarbij alle onderdelen met elkaar in verband staan, is een applicatie bij een microservices-architectuur opgedeeld in een verzameling services die communiceren via simpele APIs. De services kunnen onafhankelijk ontwikkeld, getest, uitgerold en geüpdate worden. Zo kunnen verschillende teams aan verschillende onderdelen werken.

Een microservices-architectuur versnelt het ontwikkelen en uitrollen van applicaties. Dit biedt veel mogelijkheden op het gebied van innovatiesnelheid en het verbeteren van de klantervaring. Bedrijven en developers kunnen snel schakelen als het aankomt op bugfixes of het toevoegen van nieuwe functies. Hoewel containers en microservices niet hetzelfde zijn, gaan ze hand in hand. Containers zijn handig bij het ontwikkelen en uitrollen van microservices, en de tools en platformen die voor containers gebruikt worden zijn fantastisch voor het beheren van microservice-applicaties.

certfied kubernetes service partner

Kumina favorite Containers

Kumina specialiseert zich al sinds 2007 in Linux en opensource-software. Toen Docker en Kubernetes geïntroduceerd werden zijn wij er meteen mee aan de slag gegaan. Het was zowel veelbelovend als uitdagend: makkelijk om ermee te beginnen, maar moeilijk om het perfect te doen. Het kostte tijd en moeite om software als Docker en Kubernetes onder de knie krijgen en uitdagingen zoals monitoring en beveiliging het hoofd bieden. Maar het was het waard. Correct beheerd en geïmplementeerd heeft containertechnologie op verschillende gebieden enorm veel voordelen. Vooral in combinatie met Kubernetes, de marktleider op het gebied van containermanagement, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Kumina mag zichzelf met trots gecertificeerd Kubernetes service partner noemen. Als open source liefhebbers zien we het als onze missie om onze kennis en ervaring te delen. Al enkele jaren helpen we bedrijven bij de adoptie van containertechnologie. Met onze managed Kubernetes oplossingen, consulting en Kubernetes-training zorgen we ervoor dat onze klanten de potentie van Kubernetes en de voordelen van containertechnologie optimaal kunnen benutten.

certfied kubernetes service partner

Blog posts en artikelen

kubernetes_logo
The benefits and business value of Kubernetes
10-04-2018
Enterprises, SME's as well as start-ups are adopting container technology and Kubernetes with breathtaking speed. But what is Kubernetes? How does it relate to containers? What does it actually do? What are its main features? And how can organisations benefit from adopting containers and deploying Kubernetes? We answer all these questions, and more, in this blog post.
Kumina Certified Kubernetes Partner
As of today Kumina is a Certified Kubernetes Service Provider!
26-03-2018
We are proud to announce that as of today we are a Certified Kubernetes Service Provider! The KCSP program is a pre-qualified tier of vetted service providers who have deep experience helping enterprises successfully adopt Kubernetes. We are really looking forward to spreading our Kubernetes knowledge and IT operations experience to enterprises around the globe. With our fully managed Kubernetes solutions including ongoing maintenance and unlimited support, we aim to help companies succeed with Kubernetes without having to become specialists themselves.
kubernetes_logo
How to develop Kubernetes-friendly containerised applications, part 3
27-10-2017
There’s a lot out there that describes how to setup Kubernetes and how to make your container run on Kubernetes, but fairly little in regard to how you should be *developing* for Kubernetes. We hope to provide you with some guidance on how to design Kubernetes-friendly Docker containers in our newest blog post series.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek, één van onze experts komt zo snel mogelijk bij u terug.

* Uw persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt om u de door u gevraagde informatie te versturen.